J. Ljud på iPad‎ > ‎

J.1. Ljudinspelning

Ljudinspelningar är användbara i många pedagogiska sammanhang och med en iPad blir det ännu enklare.
Låt eleven ta fram en engelsk webbtidning i webbläsaren Safari, t ex The Guardian. Låt han/hon välja någon notis eller atikel att läsa upp och samtidigt spela in. Eleven kan spela tills den är nöjd och sedan mejla inläsningen till läraren.

Låt eleverna vara radioreportrar och intervjua andra människor, eller göra radioteater som de först skriver ett manus till, eller iscensätta en paneldebatt där de är för och emot en sak som de spelar in.

Låt eleverna göra ett helt radioprogram, en så kallad podcast! Låt elevarna planera radioprogrammet under ett  tema t.ex. Jämställdhet där de använder olika genrer av inspelningar. Podcasten ska då även innehåll en kort signatur i inledningen, någon som välkomnar lyssnarna, musiksnuttar som delar upp materialet. Radioprogrammet spelas sedan upp för en grupp åhörare - eller ännu roligare publiceras på webben.