J. Ljud på iPad‎ > ‎

J.2. Garageband

Det går inte att prata om ljud på iPad utan att ta upp appen Garageband. Om man som pedagog gillar att jobba med musik så är Garageband ett måste. Men elever kan också gestalta sitt lärande i form av radioprogram som de kan sätta samman i GarageBand.
Mats Lunqvist som har gjort en lärresurs för pedagoger  om Garageband säger så här:

"Efter att ha jobbat med musik i skolans värld så har jag äntligen hittat ett program som uppfyller kraven på att lätt och smidigt skriva och komponera musik och samtidigt inspirera på ett lekfullt sätt. Här krävs inga förkunskaper och komplicerade inställningar. Man behöver inte ens kunna spela något instrument. Det är bara att sätta igång direkt.

Syftet med är att visa på några grundläggande funktioner i programmet och hur man kommer i gång med sitt musikskapande. Jag tänker mig att målgruppen är pedagoger och elever i de äldre åldrarna ( år 6-9 ) men jag tror även det kan passa de lägre åldrarna och egentligen alla som vill börja göra musik."

Se Mats introduktionsfilm till kursen (2:06 min):

Hämtat från Garageband för iPad