C.1. Anslut till Wi-Fi iOS6

En iPad utan internetuppkoppling är väldigt begränsad. Internetuppkoppling behöver du på din iPad för att kunna hämta appar, surfa på internet, skicka och ta emot e-post och för att kunna publicera alster du har skapat på din iPad.  
Internetuppkoppling får du genom att utrusta din iPad med ett 3G-simkort av samma sort man har till mobiltelefoner - eller ansluta den till ett trådlöst nätverk, som även kallas för Wifi ['waifai]

Ska man överföra mycket datainformation är det bättre att använda sig av ett trådlöst nätverk. Dels går det snabbare dels så kostar det mindre. 

Första gången din iPad startades fanns ett steg då man i inställningarna ansluter plattan till ett trådlöst nätverk. Men om du befinner dig på en annan plats så är det bra att veta hur man ansluter sig till ett annat nätverk.

 Wi-Fi

När din iPad är trådlöst uppkopplad mot ett Wi-Fi kan du se symbolen för Wi-Fi  högst upp i den vänstra hörnan på skärmen.
 
På förskolor och skolor i Malmö använder vi ett nätverk som heter  "Malmö stad". Du har kanske ett eget trådlöst nätverk hemma. På hotell, konferensanläggningar och på vissa caféer finns det gratis Wi-Fi om man frågar efter nätverkets namn och lösenord.