F.5. Bildspel med foton

För att få fram fina filmer så är iPad en trevlig bekantskap! Tveka inte att låta eleverna lägga krut på förberedelser som manus och bildmanus. Kolla in voodoofilm.se!
Filma med iPad, filmsnuttarna ligger i bildströmmen. Ladda ner iMovie och klipp! Har ni garageband så låt eleverna göra originalmusik. Vill ni begränsa vem som kan se filmen så gör en privat Youtube-kanal och bjud in dem som ni önskar ska se er film.

Exempel: Gör en copy-cat. Låt eleverna göra om en känd scen ur en film men med hjälp av iPad.

Dramatisera historiska händelser med hjälp av iPad. Låt eleverna göra research och skriva en planering och låt dem göra en ny uppdaterad version av en händelse.

Gör en stillbildsfilm med hjälp av kameran, bildströmmen, iMovie och lägg musik och/eller speakertext med headset. Vackert och elegant.
Teman: "Malmö C en tidig morgon" eller varför inte "Skulpturer i Malmö".
Flora av Jonas Fröding, 1936, brons.
Foto Ria Wedin Brunet