G.3. Skriva egna böcker

Årstaskolans E-bibliotek där eleverna publicerar sina egna böcker har blivit en succé. Vem som helst kan från sajten ladda hem och läsa elevernas böcker.

"– För att göra skolarbetet meningsfullt tror vi att elever behöver få skapa material som når en riktig publik", säger Mikael Kring, IT-pedagog på skolan i ett pressmeddelande från Utbildningsförvaltningen, Stockholms stad.

Idén till Bibblis föddes när skolan började arbeta med surfplattor. Plötsligt öppnades nya möjligheter att arbeta digitalt med de skrivprojekt som redan fanns på skolan.

– Eleverna skapade otroligt bra, välskrivna och genomarbetade böcker, som de lagt ner mycket tid och kraft på. Vi tänkte att fler borde få ta del av dessa, berättar Mikael Kring, som var den som skapade Bibblis. Så fort sajten kvar klar började elever skicka in sina böcker, omslagsbilder och baksidestexter.

Läs hela artikeln här: My News Desk - Utbildningsförvaltningen Stockholms stad

Se Årstaskolans eget e-bibliotek här:

Skärmdump av www.bibblis.se/