F.3. Skriv & rita på foto iOS7

Ett sätt att bearbeta bilder är att skriva och rita på bilderna.
Ett annat sätt är att i bildundervisning måla, rita och göra om bilder.
Med appen Skitch kan du rita och skriva bilder. Det kan vara egna bilder eller bilder du hämtar på nätet.

I instruktionsfilmen för appen Skitch längre ner får du också ta del av hur man kan hitta bilder som är tillåtna att använda. Bilder med så kallad Creativ Common-licens. Det är bilder som andra har märkt med CC-licens.

Med gratisappen Brushes kan elever arbeta med att skapa nya bilder, t ex porträtt eller måla på sina egna foton, när de sedan är klara kan bilden sparas ner till bildströmmen på iPad eller skickas under delningsfunktionen. På det här sättet kan elever även vattenstämpla (signera bilden med sitt namn) sina foton innan bilder ska hanteras på t ex en hemsida eller på en blogg.

Källa: Creative Commons http://www.flickr.com/photos/denn/3890074022/sizes/z/in/photostream/

Foto: Turning Torso by Björn Söderqvist CC BY-NC-SA 2.0 edited i Skitch